Van passie tot professional

Massage hond

Wie wil dat nou niet? Een heerlijke massage… Totale ontspanning en goed voor je spieren. Reken maar dat ook honden dat geweldig vinden. De cursus Massage hond is dan ook is vooral gericht op nut en plezier van de hond. En de eigenaar, want de relatie met je hond wordt er zeker hechter van.
Je wordt tijdens deze dag dus niet opgeleid tot professioneel hondenmasseur. Maar je leert wel de fijne kneepjes… 

Voor wie?

Je hebt een gezonde hond en je wilt hem of haar in goede conditie houden. Daarom train of sport je bijvoorbeeld veel met je hond. Of jouw hond moet vaak lang op een trimtafel staan. Dan is de cursus Massage hond heel nuttig voor jou, maar vooral een weldaad voor je hond. 

Resultaat

Met een regelmatige massage versterk je de band met je hond. Door het aanleren van de juiste massagetechnieken, geef je de beste en fijnste verzorging voor, en na inspanning. Je kunt je hond bijvoorbeeld beter voorbereiden op een training, en na afloop masseren om spierpijn te voorkomen.

In een dag leer je hoe, wanneer en op welke plekken je het beste kunt masseren. Daarnaast leer je problemen herkennen, zodat je weet op welk moment het goed is een dierenarts en/of een dierenfysiotherapeut in te schakelen. Fijn voor jezelf, heerlijk voor je hond. 

Docent

Deze cursus wordt gegeven door dierenfysiotherapeut Michiel Moens.

Onderwerpen

  • Globale anatomie en bouw van de hond
  • Het aanleren van de massagehandgrepen
  • Het leren herkennen van (pijn)uitingen bij de hond

Extra informatie

De lesdagen zijn van 9.45 - 16.00 uur. Deze cursus is vooral gericht op nut en plezier voor eigenaar en hond. Je wordt niet opgeleid tot professioneel (honden-)masseur. De cursus wordt gegeven door Michiel Moens, dierenfysiotherapeut voor honden en paarden, en docent voor de opleiding Fysiotherapie bij dieren. Daarnaast werkt Michiel als humaan fysiotherapeut bij het ziekenhuis St. Jansdal.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!