Van passie tot professional

Manege instructeur basissport - locatie Rosmalen

Veel paardenliefhebbers begonnen hun ruitersportcarrière op een manege. Daar beleefde je je eerste paardenmomenten en begon jouw passie voor het paard. De instructeur die in het midden staat is erg belangrijk. Die moet de lol, de interesse, het enthousiasme bij kinderen, maar ook bij volwassenen zien te vinden en te behouden. Zie jij jezelf daar al staan, is dat jouw droom? Wil je graag met mensen werken èn met paarden? Wil jij op enthousiaste wijze kinderen en/of volwassenen de basisbeginselen, de techniek en vooral ook de lol van paardrijden aanleren en hen helpen zich verder als ruiter te ontwikkelen? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Voor wie?

Voor iedereen die graag groepslessen wil geven – aan kinderen of volwassenen – op een manege of ponyclub. Ook is deze cursus geschikt voor mensen die instructeur willen worden naast hun huidige baan. En nogmaals: je hoeft geen baan te hebben bij een bedrijf dat is aangesloten bij de FNRS. Natuurlijk moet je zelf als ruiter wel enig niveau hebben om te starten met deze opleiding.

Wat moet je kunnen:

  • Je hebt een afgeronde vooropleiding bij de FNRS of de KNHS, of
  • Je hebt een FNRS rij-niveau F12 bij instroom, F16 bij uitstroom. 70 cm parcours, of
  • Je hebt L 1-dressuur met 3 winstpunten en BBspringen bij uitstroom.

Om je toelating te toetsen ontvangen wij graag, naast je inschrijving, per e-mail een kopie van je ID en bewijsstukken van van, één of meerdere, bovenstaande toelatingseisen. Je kunt dit mailen naar atc.barneveld@aeres.nl  ovv van je naam en 'toelating Manege instructeur - locatie Rosmalen'. Voldoe je nog niet helemaal, maar verwacht je wel de opleiding goed te kunnen volgen, neem dan contact met ons op. 

Resultaat

Na het volgen van de opleiding durf je voor een groep te staan en kun je lessen geven aan groepen, van beginners tot gevorderden, van kinderen tot aan volwassenen.

Van het (spelenderwijs) aanleren van de basisbeginselen van het paardrijden, manegefiguren rijden, de verzorging, veiligheid, omgang met het paard/de pony, het opzadelen, tot aan het verder ontwikkelen als ruiter, jij begeleid de amazones op de juiste didactische en enthousiaste manier. Je bent een klantgerichte instructeur en draagt met plezier de verantwoordelijkheid voor een groep mensen en paarden.

Erkend door KNHS

Onze opleiding is erkend door de KNHS. Dat betekent dat je na het succesvol afronden jezelf een KNHS manege instructeur mag noemen. Je hebt dan je ORUN erkende lesbevoegdheid. Na het behalen van je diploma wordt het ORUN diploma Niveau 3 manege instructeur basissport uitgereikt. Voor het N-3 diploma is een lidmaatschap van de KNHS verplicht. Je betaald hiervoor in 2017 € 20,60 per jaar. Dit is niet bij de cursusprijs inbegrepen.

 

De docent

Tijdens de opleiding manege instructeur basissport krijg je onder andere les van bevlogen en ervaren ruiter èn ORUN-niveau 4 praktijkdocent Aeres MBO Barneveld, Irene Giesbers.

Programma

De kosten van deze opleiding bedraagt € 1950. Lunch en versnaperingen neem je zelf mee. Wij regelen koffie en thee.

Huur & stalling paard

Heb je een eigen paard? Dan mag je deze meenemen. Je huurt dan een stal op de locatie. Je betaalt hiervoor € 17,50 per (les)dag. Heb je geen paard? Dan huur je een paard van de locatie. Je betaalt hiervoor eveneens € 17,50 per (les)dag.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar
nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?


Wil je meer weten over ons aanbod,
onze events en meer?


Vraag dan onze nieuwsbrief aan!

Vraag onze nieuwsbrief aan!