Van passie tot professional

Locoregionale anesthesie-technieken bij hond en kat

Anesthesie is een vak apart dat je alleen goed kunt uitvoeren door jouw kennis voortdurend uit te breiden. In de verdiepingscursus “Locoregionale anesthesie-technieken” wordt aan de hand van cases besproken welke locale of regionale verdovingstechnieken gebruikt kunnen worden bij operatiepatiënten. En dat zijn er veel! Waarom zou je locoregionale technieken naast een algehele anesthesie gebruiken? Welke blokken worden in jouw praktijk vaak toegepast en waarom? Wat leg je klaar? Waar moet je bij de bewaking van deze patiënten extra op letten?

Voor wie?

Deze 1-daagse cursus is een verdiepende aanvulling voor dierenartsassistenten die regelmatig werken met veterinaire anesthesie in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk. In je werk worden locoregionale anesthesietechnieken gebruikt of zijn er plannen daar mee van start te gaan. 

Resultaat

Jouw specifieke kennis over locoregionale anesthesietechnieken is vergroot en je kunt bepalen welke techniek het beste bij een bepaalde patiënt toegepast kan worden. Je leert wat je klaar moet leggen en hoe je de dierenarts het beste bij de plaatsing kunt assisteren. 

Inhoud

Golden Retriever Bo komt binnen met een gebroken femur (dijbeen), de fractuur is open. Hij moet onder algehele anesthesie, maar kan hij dan daarnaast een locoregionaal blok krijgen? En zo ja, uit welke kun je kiezen? Dezelfde week wordt lapjeskat Minoes met een scheur in haar buikwand aangeboden voor operatie. De dierenarts wil lokaal bijverdoven. Wat leg je klaar?

En dan komt ook nog grote dog Diesel voor gebitscontrole en moet P4 getrokken worden: de kies is gedeeltelijk afgebroken. Het wordt een grote klus met veel boor- en hevelwerk. Goede pijnstilling tijdens en na de ingreep is daarom hard nodig. Wat zijn de mogelijkheden voor Diesel? Dan gebeurt er iets onverwachts… heeft dit iets met het blok te maken? Hoe herken je de complicaties van locoregionale technieken?

Tijdens deze verdiepingscursus behandelen we voor de praktijk waardevolle onderwerpen, gericht op locoregionale anesthesietechnieken. Welke stoffen kan de dierenarts bij een locoregionale techniek geven en hoe werken ze? Aan de hand van praktijkgevallen worden de meest uiteenlopende vragen beantwoord. De theorie die wordt behandeld is altijd direct toepasbaar in de praktijk.  

Docent

Deze training wordt gegeven door drs. Nicole Reens, dierenarts en anesthesiemedewerker humane anesthesie. 

Vervolg

Wellicht vind je de cursus Anesthesie bij risicopatiënten ook interessant.

Onderwerpen

  • Locoregionale technieken: waarom zou je ze gebruiken?
  • Farmaca gebruikt bij locoregionale technieken en hun bijwerkingen.
  • De meest gebruikte locoregionale technieken: blokkades aan extremiteiten, hoofd, borst- en buik(-wand).
  • Complicaties van locoregionale technieken.

De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!