Van passie tot professional

Kynologie module F: Gedragstester (asiel)honden

Dat is nog eens mooi werk: gedragstester voor honden, met name gericht op asielhonden. Een verantwoordelijke baan, want uiteindelijk wordt aan de hand van jouw beoordeling bepaald of de hond uit het asiel een kans krijgt terug te keren in de maatschappij. Jij beoordeelt het probleemgedrag en bepaalt of een behandelplan nog zin heeft. Is behandeling mogelijk, dan begeleid jij de medewerkers/vrijwilligers van het asiel bij de uitvoering van jouw plan. En is de hond goed genoeg behandeld om een nieuwe eigenaar te krijgen, dan kun je ook die helpen bij het vervolg van je behandelplan.

Zoals je mag verwachten wordt tijdens deze opleiding gewerkt met honden waarvoor deze test is bedoeld: honden die bijvoorbeeld na bijt- of andere incidenten zijn ingeleverd door hun eigenaren. Maar het kunnen ook andere asielhonden zijn. Of honden die zwervend zijn aangetroffen. 

Voor wie?

Je bent gediplomeerd Kynologisch gedragstherapeut en je wilt je specialiseren als gedragstester van (asiel)honden. 

Bijzondere samenwerking

Sinds 1995 verzorgt Aeres Training Centre Barneveld samen met Kynologisch Centrum Quiebus verschillende kynologische opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Quiebus is ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs. Voor deze en andere cursussen werken wij samen met het Haags Dierencentrum, een asiel met goed opgeleid personeel en enthousiaste vrijwilligers. In dit asiel staat het welzijn van de asielhonden op de eerste plaats. Wij komen er graag! En vaak. 

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen. Dit examen bestaat uit drie onderdelen. Je begint met het testen van een hond met gedragsproblemen. Vervolgens stel je aan de hand van jouw gedragsbeoordeling een behandelplan op. Tot slot begeleid je de medewerkers/vrijwilligers in de uitvoering van jouw behandelplan. 

Vooropleiding

Je kunt deze module alleen volgen als je het diploma Kynologisch (honden)gedragstherapeut hebt behaald. Daarom vragen wij je een kopie hiervan mee te sturen met je inschrijving.

Programma-inhoud

Net als in onze opleiding tot Kynologisch gedragstherapeut ga je ook tijdens deze opleiding aan de slag met honden met gedragsproblemen.
Wat leer je?

  • Door het afnemen van bepaalde testen kom je tot een gedragsbeoordeling
  • Indien mogelijk, stel je aan de hand van deze gedragsbeoordeling een behandelplan op
  • Je leert ook medewerkers/vrijwilligers van het asiel te begeleiden bij de uitvoering van dit behandelplan
  • Je leert de nieuwe eigenaren, indien nodig, te begeleiden bij de voortzetting van het behandelplan

Deze opleiding stopt niet bij het beoordelen van het gedrag van de hond. In samenwerking met medewerkers/vrijwilligers van het asiel neem je het behandelplan door om te zorgen dat de hond weer een eerlijke kans krijgt in de maatschappij. Jouw verantwoordelijkheid is groot, want het kan ook voor komen dat je beslissing moet nemen dat de hond niet meer kan terugkeren in de maatschappij.

Onderwerpen

  • Gedragtesten
  • Gedragsbeoordeling
  • Diagnose stellen
  • Behandelplan opstellen
  • Begeleiding medewerkers/vrijwilligers

Extra informatie

Je werkt in deze opleiding met honden waarvoor deze test bedoeld is: in beslag genomen honden, honden die na bijt- of andere incidenten zijn ingeleverd door hun eigenaren, asielhonden, honden die zwervend zijn aangetroffen, etc. Om mee te kunnen doen aan deze opleiding moet je in het bezit zijn van het diploma Kynologisch gedragstherapeut. 

Opleidingstrajecten hond & gedrag

Sinds 1995 verzorgen wij samen met Kynologisch Centrum Quiebus kynologische opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Wij bieden je onder andere de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut. Quiebus is ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op www.quiebus.nl. Uniek is onze 100% diervriendelijke methodiek. Van halsters, slipkettingen, anti-blafbanden, stroombanden en andere correctiemiddelen wordt geen gebruik gemaakt.

Wij bieden je de volgende opleidingstrajecten aan:

Korting

Schrijf jij je meteen in voor alle modules van de opleiding Kynologisch (honden) gedragstherapeut, dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt per module de normale prijs. De totale korting wordt verrekend met het bedrag dat je moet betalen voor de laatste module: het examen (module E).

Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!