Van passie tot professional

Kynologie module B1: Kynologisch instructeur

Na de theorie van het gedrag (Kynologie module A: Ethologie hond) van de hond, wordt het tijd voor de praktijk. In deze module staan de basis opvoedoefeningen van de hond centraal. Je leert hoe je een aantal opvoedingsoefeningen kunt overbrengen op de eigenaren van een hond. En vooral hoe je die eigenaren hierin optimaal kunt begeleiden. Hierbij gaat het om basisoefeningen als zit, af, plat, sta, hier, nee, wacht, wandelen zonder trekken, aandacht en spelen.

Dit is de tweede (verplichte) module voor de opleiding tot Kynologisch (honden) instructeur of Kynologisch gedragstherapeut.

Voor wie?

Je hebt de theoretische Kynologie module A: Ethologie hond met succes afgerond en je wilt die theoretische kennis aanvullen met praktische kennis. 

Lesdagen en examen

De cursus bestaat uit zes lesdagen waarin je veel in de praktijk bezig bent met het aanleren van basisoefeningen. De module wordt afgesloten met praktijkexamens tijdens de laatste twee lesdagen. 

Vooropleiding

Kynologie module A: Ethologie hond

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met Kynologie module B2: Gevorderd kynologisch instructeur of Kynologie module C: Begeleiding probleemgedrag hond.

Programma-inhoud

Je leert de basis-opvoedingsoefeningen zoals zit, af, plat, sta, hier, nee, wacht.Verder leer je wandelen zonder trekken, aandacht en het aanbieden van spelen door de eigenaren aan hun hond. Bovendien leer je hoe je de eigenaar hierin optimaal begeleidt.

Onderwerpen

 • Gedragsherkenning
 • Honden en geleiders observeren tijdens oefeningen
 • Het leren begeleiden van de combinaties bij opvoedoefeningen
 • Probleemgedrag herkennen en het onderscheid te maken; is dit op te lossen op een hondenschool?

Start: zondag 22 september 2019

Vervolgdagen:

 • vrijdag 27 september 2019
 • zondag 6 oktober 2019
 • zondag 20 oktober 2019
 • zaterdag 26 oktober 2019
 • zondag 3 november 2019

Start: vrijdag 8 november 2019

Vervolgdagen:

 • zondag 17 november 2019
 • vrijdag 22 november 2019
 • zondag 1 december 2019
 • zondag 8 december 2019
 • zondag 15 december 2019

Extra informatie

De cursus Kynologie module B1: Kynologisch instructeur bestaat uit zes lesdagen. Een lesdag duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur. De locatie is Dog Center Kerkwijk (Zaltbommel). Als toelatingseis geldt dat je Kynologie module A: Ethologie hond succesvol hebt afgerond. Deze cursus is de tweede verplichte module voor de opleidingen tot Kynologisch instructeur en Kynologisch gedragstherapeut.

Opleidingstrajecten voor hond & gedrag

Sinds 1995 verzorgen wij samen met Kynologisch Centrum Quiebus kynologische opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Wij bieden je onder andere de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut. Quiebus is ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op www.quiebus.nl. Uniek is onze 100% diervriendelijke methodiek. Van halsters, slipkettingen, anti-blafbanden, stroombanden en andere correctiemiddelen wordt geen gebruik gemaakt.

Wij bieden je de volgende opleidingstrajecten aan:

Korting

Schrijf jij je meteen in voor alle modules van de opleiding Kynologisch (honden) gedragstherapeut, dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt per module de normale prijs. De totale korting wordt verrekend met het bedrag dat je moet betalen voor de laatste module: het examen (module E).


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!