Van passie tot professional

Kynologie module A: Ethologie hond

Wij mensen kunnen praten, lezen, kijken en informatie opslaan in onze hersenen. Maar hoe doen honden dat? Tijdens deze cursus kom je te weten hoe honden communiceren en leren. Je krijgt inzicht in het gedrag (ethologie) van de hond. Je leert dit gedrag te lezen, waardoor je de hond beter kunt trainen en/of problemen kunt herkennen. Het gedrag van de hond is een ongelooflijk ingenieus spel van lichaamstaal. En hoe meer je daarvan weet, hoe interessanter het wordt.

De module Ethologie Hond is het fundament voor de opleidingen tot Kynologisch (honden) instructeur en Kynologisch (honden) gedragstherapeut.           

Voor wie?

Honden zijn je hobby en daarom wil je hun gedrag beter leren begrijpen. Als je dat kunt, dan ben je in staat jouw hond beter te trainen en de relatie met je hond te verbeteren. Ook als je beroepsmatig geïnteresseerd bent en/of je wilt als Kynologisch instructeur of Kynologisch gedragstherapeut aan het werk is deze cursus de basis voor jouw professionele kennis over honden.

Lesdagen en examen

Deze module bestaat uit zes lesdagen waarin vooral de theorie wordt behandeld. En dat is elke lesdag leuker dan je denkt, want het zijn leerzame en inspirerende dagen. De module wordt afgesloten met een theorie-examen. 

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met

Kynologie Module B1: Kynologisch instructeur

Onderwerpen

 • Ethologie
 • Gedragsontwikkeling
 • Communicatie
 • Gedragsherkenning
 • Leerprocessen
 • Rasspecifieke eigenschappen
 • Medisch
 • Communicatie van mens tot mens

Start: zaterdag 7 april 2018

Vervolgdagen:

 • zaterdag 21 april 2018
 • zaterdag 28 april 2018
 • vrijdag 11 mei 2018
 • vrijdag 25 mei 2018
 • vrijdag 1 juni 2018

Ben jij op zoek naar een gediplomeerd kynologisch (honden)gedragstherapeut?

Als extra service voor hondeneigenaren en bezoekers van onze website hebben wij een landelijk register aangelegd. In dit register staan de gegevens van Kynologisch gedragstherapeuten die de opleiding bij Aeres Training Centre Barneveld met succes hebben afgerond. Een keer per jaar verzorgen wij een bijscholingscursus voor afgestudeerde gedragstherapeuten, zodat zij altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zoek jij een kynologisch gedragstherapeut, neem dan een kijkje in onze registers. Wij hebben twee registers: een met de gegevens van bijgeschoolde gedragstherapeuten en een met niet-bijgeschoolde therapeuten.

Klik hier voor het register Bijgeschoolde gedragstherapeuten

Klik hier voor het register Niet-bijgeschoolde gedragstherapeuten

Opleidingstrajecten voor hond & gedrag

Sinds 1995 verzorgen wij samen met Kynologisch Centrum Quiebus kynologische opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Wij bieden je onder andere de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut. Quiebus is ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op www.quiebus.nl. Uniek is onze 100% diervriendelijke methodiek. Van halsters, slipkettingen, anti-blafbanden, stroombanden en andere correctiemiddelen wordt geen gebruik gemaakt.

Wij bieden je de volgende opleidingstrajecten aan:

Korting

Schrijf jij je meteen in voor alle modules van de opleiding Kynologisch (honden) gedragstherapeut, dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt per module de normale prijs. De totale korting wordt verrekend met het bedrag dat je moet betalen voor de laatste module: het examen (module E).


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Opendagen

Open dag!

zaterdag 10 maart

Meld je nu aan!