Van passie tot professional

Kennismakingsdag opleiding Dierentrainer

Het trainen van dieren is al eeuwenoud en om het vak als dierentrainer te leren is veel kennis nodig over diergedrag en diertraining. Sinds een paar jaar verzorgt Aeres Training Centre Barneveld de opleiding tot dierentrainer, ontwikkeld door de Dierentrainers Academie Toinny Lukken, dé specialist voor dierentrainers.

Altijd al dierentrainer willen worden en benieuwd of het vak bij je past?

Schrijf je dan nu in voor de kennismakingsdag via de website van de Dierentrainers Academie.
Tijdens deze kennismakingsdag kun je als aspirant dierentrainer kennismaken met diverse aspecten van het vak.

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is in dieren en hun gedrag, als je al werkzaam bent in de dierensector en je vaardigheden wilt vergroten of je om wilt laten scholen; iedereen is welkom. Er is geen vooropleiding vereist. Dus of je nu werkt in een asiel, op een kinderboerderij, in een dierentuin, of dat je bioloog, paraveterinair, dierenarts of docent bent of gewoon geïnteresseerd; iedereen kan het vak leren!

Inhoud

Tijdens deze dag wordt je meegenomen in de leerstof en krijg je een beeld van de aangeboden theorie en de praktijktrainingen. Na een heerlijke lunch (koffie en thee is inbegrepen tijdens de pauzes) gaan we naar de cattery, de geitenstal, de kippenstal en nemen we een kijkje bij de konijnen en de knaagdieren. Met een aantal van deze dieren gaan we een training doen, zodat je ook een beeld krijgt van de praktijklessen.

De op deze dag verstrekte hand-out en clicker mag je houden. Op locatie Aeres Training Centre, onderdeel van Aeres MBO Barneveld, zijn meer dan 2.000 dieren en aan het eind van de dag gaan we nog een ronde maken langs een aantal verblijven. Zo heb je na deze dag een hele goede indruk gekregen van de locatie en de opleiding tot dierentrainer! 

Voor meer informatie over de inhoud van deze dag of opleiding, kan je tevens contact opnemen met Toinny Lukken:
T: 06 23 40 70 33.  Email: info@dierentrainersacademie.nl.  Website: www.dierentrainersacademie.nl.

Opleiding

Module 1 Assistent dierentrainer, de eerste stap van de opleiding tot dierentrainer, start op zaterdag 11 mei 2019.

 

 

Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!