Van passie tot professional

Module K4: Kattengedragstherapeut

Je bent toe aan de laatste stap: het praktijkexamen! Tijdens deze examendag word je getoetst op de praktijkkennis die je hebt opgedaan in Module K3: Oplossen probleemgedrag in de praktijk. Je gaat aan de slag met twee katten uit het asiel en voert twee opdrachten uit. Haal je voor beide een voldoende, dan kan de vlag uit. Je bent nu officieel Kattengedragstherapeut! 

Voor wie?

Je hebt module K3 met succes afgerond.
Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden. 

Vooropleiding

Module K3: Oplossen probleemgedrag kat

Examen en diploma

Op de examendag ga je aan de slag met twee katten uit het asiel, allebei met een ander probleem. Je begint met het stellen van een diagnose. Aan de hand daarvan bedenk je een passende therapie. Hierna begeleid je de medewerkers/vrijwilligers van het asiel bij het uitvoeren van de door jou bedachte therapie.

Deze probleemcases worden uitgevoerd onder begeleiding van één van de docenten van de opleiding. Als beide opdrachten door deze docent met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je jouw diploma.

Inschrijven examen

De examenmodule wordt gepland in overleg met jou en je docent. Je kunt je via de button rechts inschrijven. Gerda Doedee neemt vervolgens contact met je op en jullie stellen samen een examendatum vast. Veel succes! 

Bijscholing

Ben je voor deze laatste module geslaagd, dan word je elk jaar uitgenodigd voor een bijscholingsdag van gediplomeerde Kattengedragstherapeuten.

Landelijk register kattengedragstherapeuten

Als je bij Aeres Training Centre Barneveld bent afgestudeerd als kattengedragstherapeut, nemen wij je op in ons landelijk register. Hierin kunnen katteneigenaren en bezoekers van onze website zoeken naar een gedragstherapeut in de buurt.

Klik hier voor het register gediplomeerde gedragstherapeuten

Extra informatie

Voor deze module bestaat geen startdatum. Je kunt beginnen wanneer het het je uitkomt. Uiteraard na het afronden van module K3. Meld je aan via de button inschrijven. Gerda Doedee neemt vervolgens contact met je op en jullie stellen samen een examendatum vast. Veel succes! 


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!