Van passie tot professional

Module K2: Ontstaan probleemgedrag kat

Steeds vaker wordt voor onze huiskatten hulp gevraagd bij gedragsproblemen. Deze module gaat dieper in op gedragsherkenning en op het ontstaan van probleemgedrag bij katten. Ook krijg je meer inzicht in de leerprincipes van de kat. Op welke manier leren katten? Hoe herken je het gedrag van katten? En wat kunnen de oorzaken zijn van ongewenst gedrag?
Deze module is de tweede in een reeks van vier die je opleiden tot Kattengedragstherapeut. Een hele mond vol, maar dan weet je ook wat van de kat.

Voor wie?

Je hebt Module K1: Basis gedrag kat - verklaring van deelname afgerond. Katten zijn je hobby en daarom wil je meer weten over de begeleiding van probleemgedrag bij katten. Maar het kan ook zijn dat je daar meer van wilt weten omdat je werkt in een dierenartsenpraktijk, een cattery, een pension/asiel of een dierenspeciaalzaak. Daarnaast is de opleiding nuttig als je vrijwilliger bent op een dierenambulance. Of je hebt één grote wens: je wilt Kattengedragstherapeut worden.

Lesdagen en examen

Deze module bestaat uit vier lesdagen en een ochtend examen. Elke lesdag is een levendige combinatie van theorie en praktijk. Om ervaring op te doen met het ‘lezen’ van het gedrag van katten wordt één van de lesdagen gehouden in het Haags Dierencentrum. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Na het succesvol afronden ontvang je een diploma.

Vooropleiding

Module K1: Basis gedrag kat

Eventuele andere opleidingen kunnen ook volstaan. Om de mogelijkheden te bespreken kun je contact met ons opnemen.

Vervolg

Heb je deze cursus succesvol afgerond? Dan kun je verder met: 

Module K3: Oplossen probleemgedrag kat

Programma-inhoud

Tijdens deze module ga je dieper in op gedragsherkenning en op het ontstaan van probleemgedrag bij katten. Ook krijg je meer inzicht in de leerprincipes.

Onderwerpen

  • Leerprincipes in de praktijk
  • Gedragsherkenning
  • Oorzaken/ontstaan ongewenst gedrag
  • Lichamelijke oorzaken ongewenst gedrag
  • De lichamelijke gevolgen van stress

Start: zondag 12 januari 2020

Vervolgdagen:

  • vrijdag 17 januari 2020
  • vrijdag 7 februari 2020
  • vrijdag 21 februari 2020
  • zaterdag 29 februari 2020

Extra informatie

Kattengedragstherapeut | Module K2: Begeleiding probleemgedrag kat bestaat uit 4 lesdagen en een ochtend examen. Een lesdag duurt van 9.30 uur tot 16.30 uur. Om ervaring op te doen met het lezen van katten is er een praktijkdag in het Haags Dierencentrum. De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen. Dit is de tweede module van de opleiding tot Kattengedragstherapeut.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!