Van passie tot professional

Instructeursopleiding Hunter-Jumper Equitation

In Amerika is Hunter-Jumper Equitation (HJE) al jaren de meest populaire springsport. Nadat HJE afgelopen jaar is gestart met het organiseren van wedstrijden en competities in Nederland groeit de belangstelling in ons land. Het doel van HJE is een nog grotere groep paardenliefhebbers te laten genieten van de springsport, waarbij het niet om de hoogte van de hindernissen gaat en tijd geen rol speelt. De focus ligt op de beoordeling van rijstijl, balans en ritme in het parcours.
De vaardigheden die je leert tijdens de opleiding Hunter-Jumper Equitation zijn een aanvulling voor elke paardenprofessional die lesgeeft. Pak deze kans en ontwikkel je in de paard-vriendelijke rijstijl van HJE, en begeleid beginnende ruiters tot en met getalenteerde of ervaren springruiters in deze voor Nederland relatief jonge discipline van de hippische sector.

Tijdens de opleiding leer je unieke rijtechnieken, trainingsmethoden en de doelstelling van de wedstrijdstructuur. Daarnaast wordt ruim aandacht besteed aan paard/ponyselectie, de evaluatie van de paarden, de uitrusting en het werken aan de rijstijl. 

Voor wie

Je werkt met (sport)paarden of het is je passie, en je wilt meer weten over de mogelijkheden van de unieke stijl van rijden bij Hunter-Jumper Equitation. Daarnaast beschik je over een instructeursdiploma.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus ligt de focus op persoonlijke rijvaardigheden en feedback van andere ruiters, waarmee jij een gedegen HJE-lesplan leert opstellen.

Je leert alle criteria en regels die de jury tijdens de HJE-competities hanteren. Je doet kennis en werkervaring op, leert effectief coachen en jezelf en/of je klant voorbereiden op HJE-competities. Daarnaast kom je in contact met ervaren professionals uit de Verenigde Staten. Dit biedt de cursist de kans direct vragen te stellen, meningen uit te wisselen en vooral veel informatie op te zuigen van Amerikaanse HJE-experts die hun ervaringen graag delen.

Docenten

Joan Scharffenberger-Laarakkers heeft enorm veel ervaring opgedaan als lid van het United States Equestrian Team, waar ze tien jaar onderdeel van is geweest. Joan behaalde talrijke WK-overwinningen, werd als junior ‘Number One Rider of the Year’ en reed op verschillende succesvolle top Hunter-paarden. Ze leerde de kneepjes van het vak van George Morris, grondlegger van Hunter-Jumper Equitation in de Verenigde Staten.

Patricia Bade van Motman heeft Hunter-Jumper Equitation Holland opgericht. De in Soest woonachtige Amerikaanse Patricia is een paardenvrouw in hart en nieren, en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven in HJE-rijvaardigheid aan kinderen, volwassenen en in het opleiden van jonge springpaarden.

 

Start: maandag 20 mei 2019

Vervolgdagen:


Lesdagen

De opleiding bestaat uit 20 lesochtenden van 3 uur, die om de week gegeven worden op maandagochtend. De vervolgdata worden later bekend gemaakt.


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar

Open dag

Start dinsdag 19 maart

Schrijf je nu in!