Van passie tot professional

Hondentrimmen | Module 1: Specialist vacht- en lichaamsverzorging

Werken als hondentrimmer is voor veel mensen het ideale beroep. Je kunt het aan huis doen, eventueel parttime, je hebt er geen groot bedrijfspand voor nodig én je werkt met de geweldige dieren die honden nu eenmaal zijn.

De beste manier om dit te leren is door te doen. Aeres Training Centre Barneveld verzorgd al ruim 25 jaar de opleiding tot hondentrimmer. Barneveld heeft unieke faciliteiten en geeft daardoor de meest praktijkgerichte hondentrimopleiding van Nederland. Je krijgt les in onze eigen kennel en oefent op honden met verschillende vachttypes. Je krijgt o.a. les van (inter)nationaal bewezen hondentrimmers Ilse Frenk Kleton en Petra van Zuthem.

Hondentrimmen is een ambacht die je leer in de praktijk. Tijdens de lessen wordt er zorgvuldig aandacht besteed aan de technieken die je als hondentrimmer nodig hebt.

Module 1 Specialist vacht- en lichaamsverzorging

Deze module bestaat uit 4 lesdagen en een 5e examendag. In deze module leer je verschillende vachtsoorten te herkennen en te beoordelen welke verzorging daarbij past. Je weet welke materialen je nodig hebt en je leert technieken om deze verzorging te kunnen toe passen. Daarnaast krijg je les over de lichaamsverzorging , hoe een hond te wassen en te föhnen.
Als afsluiting leer je over probleemvachten en vachtproblemen.
Op de laatste lesdag van Module 1 doe je een theorie-examen en een praktijkexamen en haal je daarmee je certificaat als "Specialist vacht- en lichaamsverzorging.

Deze module is ook uit hobbymatig oogpunt te volgen!

Vervolg

Hierna kun je door met 

 

Start: woensdag 12 september 2018

Vervolgdagen:

  • woensdag 26 september 2018
  • woensdag 10 oktober 2018
  • woensdag 17 oktober 2018
  • woensdag 31 oktober 2018

Start: dinsdag 20 november 2018

Vervolgdagen:

  • dinsdag 27 november 2018
  • dinsdag 11 december 2018
  • dinsdag 18 december 2018
  • dinsdag 8 januari 2019

 

Modulaire opbouw opleiding Hondentrimmer

De opleiding tot Hondentrimmer is een modulaire opleiding. Om te starten aan de module Hondentrimmer moet je eerst de module “Specialist vacht- en lichaamsverzorging” met voldoende hebben afgerond.

De opleiding tot Hondentrimmer bestaat uit de volgende modules:


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Aspirant manege instructeur

Start donderdag 13 september

Schrijf je nu in!