Van passie tot professional

Gemeente/politiek en de kinderboerderij

Gemeente/politiek lijkt soms een onneembare vesting vol deuren die niet open gaan, net als jij ervoor staat. Toch is er altijd een weg te vinden om als kinderboerderij in gesprek te komen - en te blijven - met jouw gemeente. Je moet die weg alleen even leren kennen. En daar kan deze eendaagse cursus je goed bij helpen. 

Voor wie?

Een praktische cursus voor kinderboerderijmedewerkers en/of -beheerders, die meer inzicht willen in samenwerkingsmogelijkheden tussen gemeente/politiek en hun kinderboerderij. 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus heb je meer inzicht in het politieke bestel, weet je beter hoe een gemeente werkt, en welke 'wegen' je kunt bewandelen voor een vruchtbare samenwerking. 

Inhoud

Of je wilt of niet, jouw kinderboerderij heeft te maken met de gemeente/politiek. Om te begrijpen hoe je een werkzame band met ze kunt opbouwen, wordt een groot aantal vragen beantwoord. Hoe werkt een gemeente en wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van het lokale politieke bestel? Hoe zien politici de lokale kinderboerderij?

Tijdens de cursus krijgt je onder andere de kans iemand uit de lokale politiek te 'ondervragen'. Op die manier ontdek je waar de kansen liggen om je kinderboerderij zichtbaar te maken voor de beleidsmakers in jouw gemeente. Imago en beeldvorming zijn daarbij belangrijke pijlers. Maar hoe ontdek je welk imago jouw kinderboerderij heeft bij de klanten en beslissers in jouw gemeente? Volg deze cursus en je weet het! 

Docent

Deze cursus wordt gegeven door Hans de Rijk.

Programma

Kinderboerderijen en gemeente/politiek zijn met elkaar verbonden. Hoe werkt een gemeente en wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van het politieke bestel? Op welke wijze zien politici de kinderboerderij? Tijdens deze dag is er gelegenheid om iemand uit de lokale politiek te 'ondervragen' en zo te ontdekken waar de kansen liggen om met je kinderboerderij goed in beeld te komen. Imago en beeldvorming zijn belangrijke elementen voor kinderboerderijen. Maar hoe ontdek je welk imago jouw kinderboerderij heeft bij 'beslissers' en 'klanten'?

Start: donderdag 6 februari 2020


Inschrijven
Deel: fb twitter in printar

Open dag

Start zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!