Van passie tot professional

Fokker honden (i.s.m. Raad van Beheer)

Altijd al een nestje willen fokken? Dan is de cursus Fokker honden, die wij in samenwerking met de Raad van Beheer hebben ontwikkeld en aanbieden, de juiste cursus voor jou.

Voor wie?

Voor iedereen met een hond die altijd al een nestje wilde fokken, maar ook voor iedereen die nestjes fokt maar nog geen cursus heeft gevolgd. Ook als je je kennis wil opfrissen, is de cursus Fokker honden erg geschikt. En voor iedereen met de ambitie door te leren over het houden van honden tot het keuren van honden.

Resultaat

Je krijgt inzicht in de voortplantingscyclus van de hond en de eventuele match die je wilt maken. Hoe werkt het genetisch? Kun je vooraf bepalen of een match goed is? Je leert ook over voeding, gedrag, reglementen rondom het fokken en de gezondheidsaspecten rondom het nest en daarbuiten.

Deze module biedt meer kennis over fokken dan dat er geëist wordt in het vakbekwaamheidsbewijs en is dus een waardevolle aanvulling.

De docenten

De Raad van Beheer werkt al jaren samen ervaren kynologen die vanuit hun passie voor de hond de cursussen Kynologische Kennis 1 en 2 geven.

Startdatum

De cursus is nog in ontwikkeling.

De cursus is nog in ontwikkeling.

Momenteel werken wij samen met de Raad van Beheer aan opleiding bestaande uit modules van verschillende lesonderwerpen. De 1e module die we gaan aanbieden is de cursus Fokker Honden. Hierna volgen de certificaten/diploma’s:

  • Elementaire kynologische kennis
  • Voorgezette kynologische kennis
  • Bouw en voortbeweging
  • Vakbekwaam Houder van honden en katten (Besluit houders van dieren)
  • Exterieurkeurmeester

Door de modulaire opbouw is het mogelijk om deelcertificaten te behalen. Zodra je de vereiste deelcertificaten op zak hebt, kan het bijbehorende diploma worden toegekend.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

Start zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!