Van passie tot professional

Paardenfotografie - Basis

De cursus Paardenfotografie is een combinatie van een basiscursus fotografie (hoe haal je het beste uit jouw digitale camera en maak je verrassende foto's?) en het specifiek fotograferen van paarden (hoe zet je een paard karakteristiek én artistiek op de foto). 

Voor wie?

Iedere paardenliefhebber met een digitale camera met instelmogelijkheden voor diafragma en sluitertijd.

Resultaat

Na afloop van de workshop ga je naar huis met fantastische paardenfoto’s, en met voldoende basiskennis om je thuis verder te ontwikkelen.

Vervolg

Wil je meer kennis vergaren en praktijkervaring opdoen? Aeres Training Centre Barneveld heeft een aantal vervolg-workshops:

De docent                                                        

Hans Krudde is vakfotograaf én docent paardenhouderij.

Programma-inhoud

Na een toelichting op het gebruik van de camera en de basis-’regels’ van de fotografie (compositie, lichtgebruik, standpunt, etc) gaan we diverse paarden en pony’s fotograferen op stand en in beweging met oog voor detail, belichting, achtergrond. Ook de omgang met het paard (hanteren, opstellen, aandacht vragen, etc.) komen aan de orde met de nadruk op het welzijn van het paard.

Onderwerpen

  • Scherpstellen, scherptediepte en beweging
  • Compositie
  • Het paard als model
  • Portret, fullbody, actie en details
  • Moeilijke lichtomstandigheden (tegenlicht, binnenmanege, etc.)

Benodigdheden

Een digitale camera, bijvoorbeeld een spiegelreflex- of systeemcamera met handmatige instelmogelijkheden voor sluitertijd, diafragma en ISO. Indien je in het bezit bent van extra objectieven of een reportageflitser neem deze dan gerust mee. Ook is het handig om de handleiding (manual) van jouw camera mee te nemen. En uiteraard heb je volle accu’s en lege geheugenkaartjes bij je.


De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!