Van passie tot professional

De dierenartsassistent in de landbouwhuisdierenpraktijk

Als dierenartsassistent in een landbouwhuisdierenpraktijk krijg je mondelinge en telefonische vragen over veel voorkomende aandoeningen. Wat zou het mooi zijn als jij de dierenarts kunt helpen door een (groot) deel van deze vragen te kunnen beantwoorden. Of de vragen in elk geval kunt beoordelen op urgentie. Dat scheelt veel tijd voor de arts en levert jou veel waardering op. Reken maar! 

Voor wie?

Dierenartsassistenten die aan de telefoon en achter de balie regelmatig te maken krijgen met vragen van veehouders over allerlei voorkomende aandoeningen bij landbouwhuisdieren. 

Resultaat

Als eerste aanspreekpunt binnen de praktijk ben je na deze cursus in staat een groot aantal veelvoorkomende vragen te ‘filteren’, te beantwoorden en te rangschikken naar urgentie. Daarmee zorg je voortaan voor een belangrijke eerste schifting van het werk van je dierenarts. 

Inhoud

Werk je als dierenartsassistent in een landbouwhuisdierenpraktijk of ga je daar binnenkort werken? Dan is deze tweedaagse training van Aeres Training Centre Barneveld erg nuttig voor je.

Als dierenartsassistent krijg je te maken met vragen van veehouders over allerlei voorkomende aandoeningen bij bijvoorbeeld koeien, varkens of kleinvee. In deze tweedaagse training worden de meest voorkomende aandoeningen bij landbouwhuisdieren onder de loep genomen. De nadruk ligt op rundvee, maar ook het varken wordt niet vergeten. De leerstof is gericht op het ontstaan van de verschillende aandoeningen, de symptomen, de behandeling en de preventiemogelijkheden. 

Docenten

De training wordt gegeven door drs. Hans Smit en drs. Christien Rijpkema, beiden dierenarts landbouwhuisdieren. Zij geven de training in de vorm van een duo-presentatie, zodat allerlei aspecten vanuit verschillende invalshoeken worden belicht. Door deze manier van presenteren blijft de cursus levendig en interactief. 

Onderwerpen

  • Parasitaire aandoeningen, endo- en ectoparasieten
  • Kalveropfok, met name maagdarm- en luchtwegproblemen
  • Uiergezondheidszorg en mastitis
  • Maagdarmproblemen bij het rund
  • Locomotiestoornissen bij het rund
  • De meest voorkomende ziektes bij het varken
  • Uitleg over het gebruik van diverse medicijnen

Start: donderdag 14 november 2019

Vervolgdagen:

  • donderdag 28 november 2019

Inschrijven
Deel: fb twitter in printar
Gratis magazine

Gratis magazine

HBVB

Nu uit

Nu uit

Deelbrochure Gezondheidszorg

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!