Van passie tot professional

Bloeddrukmeting bij de kat

Hoe kun jij de dierenarts meer werk uit handen nemen? Bijvoorbeeld door in de voorbereiding op een consult alvast de bloeddruk van een kat op te meten. En dat leer je in de cursus Bloeddrukmeting bij de kat! Sterker nog: in één leuke en leerzame dag heb je het onder de knie. Reken maar dat je werk er - nog - leuker van wordt! 

Voor wie?

Dierenartsassistenten die werkzaam zijn in een gezelschapsdieren- of gemengde praktijk en graag meer willen weten over de bloeddrukmeting bij hun patiënten. Heb je deze cursus gevolgd, dan ben je de volgende dag een nog grotere steun voor je dierenarts. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus is jouw algemene kennis over bloeddrukmeting groter. Door praktisch te oefenen met verschillende soorten en merken bloeddrukmeters op de kat, kan de dierenarts het meten van de bloeddruk voortaan aan jou overlaten. 

Inhoud

Een betrouwbare bloeddrukmeting is van belang voor elke veterinaire praktijk. De bloeddrukmeting gebruik je als screening van elk dier, de spoedpatiënt, de intensive-care patiënt en de gesedeerde patiënt. Binnen de diergeneeskunde bestaan daarnaast aandoeningen waarbij de bloeddruk kan veranderen. De bloeddrukmeting wordt ook gebruikt als diagnostiek en behandeling van specifieke ziekten. Er zijn diverse technieken en methodes om de bloeddruk te meten. Maar bij welke patiënten is het zinvol de bloeddruk te meten?
Tijdens deze cursusdag krijg je antwoord op deze vraag en ga je aan de slag met katten in ons Paraveterinair Trainingscentrum. Je doet ervaring op met de Parks-Doppler (Eickemeyer), de Cat Dopller (Eickemeyer) en de HDO (Mecan). De les is veelzijdig en bestaat uit theorie, het bespreken van verschillende cases en het oefenen van praktische vaardigheden. De bloeddrukmeting maakt onderdeel uit van uitgebreidere gezondheidscheck bij enkele oudere katten. 

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Eickemeyer en Mecan.

Onderwerpen

  • Hypertensie, hypotensie, normotensie
  • Systolische en diastolische bloeddruk
  • Normaalwaarden
  • Stress; hoe krijg ik het dier rustig voor de meting?
  • Methodes
  • Praktisch oefenen met katten; zelf aan de slag

De startdatum is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande button en wij houden je op de hoogte.

Houd mij op de hoogte
Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!