Van passie tot professional

Basiscursus BHV

Volgens de Arbo-wet is de werkgever verplicht om BHV-geoefende mensen op de werkvloer te hebben. BHV betekent BedrijfsHulpVerlening. De bedrijfshulpverlener (BHV-er) is de persoon die binnen de organisatie hulp verleent bij een ongeval of calamiteit, totdat professionele hulp van buitenaf ter plaatse is. Hiermee wordt de veiligheid van eigen medewerkers en die van bezoekers gewaarborgd. Met het certificaat Basiscursus BHV ben jij die hulpverlener waar jouw collega's zich veilig bij voelen!

Voor wie?

Je bent medewerker van een:

 • Dierenspeciaalzaak
 • Kinder- of zorgboerderij
 • Boerderij met kamerverhuur
 • Manege of paardenpension
 • Dierenartsenpraktijk
 • School of onderwijsinstelling

Vooropleiding

Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma met aantekening reanimatie, dan hoef je alleen nog het brandpreventiedeel van de BHV-cursus te volgen. Wij bieden echter ook het werken met AED aan.

Vervolgopleiding

Het te behalen certificaat is één jaar geldig. Om geoefend en up-to-date te blijven, is de jaarlijkse herhaling onontbeerlijk. Sterker nog, de Arbo-wet verplicht iedere werkgever goed BHV-opgeleide mensen in dienst te hebben. Daarom roepen wij je graag jaarlijks op voor de Herhalingscursus BHV.

Getuigschrift

Je sluit de cursus af met het officiële NIBHV-examen. Bij een positief resultaat krijg je het certificaat 'Basiscursus Bedrijfshulpverlener' en het bijbehorende pasje nagezonden. Met deze cursus en het behaalde certificaat voldoe je aan de wettelijke bepalingen in het Midden- en Kleinbedrijf. Maar belangrijker nog: het geeft jouw collega's een veilig gevoel.

Literatuur & voorbereiding

Na aanmelding krijg je tijdig het basiscursusboek toegezonden, dat je voor aanvang van de cursus goed bestudeerd moet hebben.

Tip

Ben je van plan je aan te melden met vier (of meer) personen? Neem dan contact op met ons via atc.barneveld@aeres.nl en informeer naar de aantrekkelijke kortingsmogelijkheden. Het is ook mogelijk deze cursus op afspraak bij jou in het bedrijf of op de praktijk te laten plaatsvinden. 

Maatwerk

Deze cursus bieden wij enkel als maattraining aan, dit houdt in dat we in overleg de cursus aanpassen aan jouw specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op via atc.barneveld@aeres.nl voor meer informatie.

Programma-inhoud

De bedrijfshulpverlener (BHV-er) is de persoon die binnen de organisatie hulp verleent bij een ongeval of calamiteit totdat professionele hulp van buitenaf ter plaatse is. Volgens de Arbo-wet kunnen bedrijfshulpverleners alleen de werkgever of de daarvoor aangewezen werknemers zijn. In de Arbo-wet staat dat de werkgever/eigenaar verantwoordelijk is voor de veiligheid en gezondheid van de werknemers en overige aanwezigen in het bedrijf. 

Onderwerpen

 • Levensreddende handelingen
 • Wondverzorging
 • Reanimatie, drenkelingen, AED-gebruik
 • Alarmeren externe hulpdiensten
 • Ontruiming, brandbestrijding, kleine blusmiddelen

Extra informatie

Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma met aantekening reanimatie, dan moet je alleen nog het brandpreventiegedeelte van de BHV-cursus te volgen. Wij bieden echter wel het werken met AED aan. Het te behalen certificaat is één jaar geldig. Om geoefend en up-to-date te blijven, is de jaarlijkse herhaling onontbeerlijk. Sterker nog, de Arbo-wet verplicht iedere werkgever goed BHV-opgeleide mensen in dienst te hebben. Wij roepen je graag op voor de jaarlijkse Herhalingscursus BHV. De cursus wordt afgesloten met het officiële NIBHV-examen.

Deel: fb twitter in printar

Open dag

vrijdag 15 november en zaterdag 16 november

Schrijf je nu in!