Internistische patienten in de gezelschapsdierenpraktijk

Cursussector
Gezondheidszorg
Vakgebieden
Dierenartspraktijk

Als dierenartsassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor eigenaren van huisdieren. Daarbij kunnen talloze verschillende vragen op je afkomen, bijvoorbeeld op het gebied van internistische aandoeningen. Als een dier iets heeft ingeslikt, is soms een spoedconsult nodig, terwijl in andere gevallen de eigenaar kan wachten tot het avondspreekuur. Maar hoe bepaal jij dat aan de telefoon? Wanneer moet diarree bij een hond over zijn? Mag het dier in de tussentijd eten of juist niet? Hoe maak ik een ECG van een hartpatiƫnt? Wat doe ik met een bloedmonster dat afgenomen is? Allemaal vragen waarop jij na afloop van deze cursus antwoord kunt geven. En waarmee jij nog waardevoller bent voor de dierenarts.

  • Aeres Training Centre Barneveld
  • 2 dagen
  • 09:45 - 17:15
  • Circa 16 cursisten
Talent voor groei

Voor wie?

Meer ervaren dierenartsassistenten die zich verder willen toeleggen op de achtergronden van veel voorkomende internistische problemen in de gezelschapsdierenpraktijk en de opvang en begeleiding van honden en katten met een aandoening van de inwendige organen.

Resultaat

Je vergaart meer kennis en antwoorden van internistische aandoeningen en internistische uitdagingen bij gezelschapsdieren.

Inhoud

In deze tweedaagse training wordt een scala aan internistische aandoeningen behandeld aan de hand van patiënten uit de praktijk van de spreekster. De nadruk zal vaak liggen op de rol die de paraveterinair kan spelen bij de aanpak van de patiënten (opvang, verzorging, advisering van eigenaren etc). Deze training zorgt dat jij een belangrijke rol kunt spelen in de dagelijkse praktijk.

De docent

Lisette Overduin, PhD, diplomate EVCIM-C.A., is specialist Inwendige Ziekten der Gezelschapsdieren. Na haar dierenartsenopleiding en een korte periode van werken in verschillende gezelschapsdierenpraktijken heeft zij de 4-jarige opleiding tot specialist in Utrecht gevolgd. Vervolgens is zij gepromoveerd op het ontwikkelen van een anti-epilepticum bij de hond. Tegelijkertijd is zij gestart met haar werk als internist, indertijd eerst in Oisterwijk, tegenwoordig na de verhuizing in Vught (Veterinaire Specialisten). Zij werkt daar samen met een team van collega’s (chirurgie, orthopedie, beeldvorming oogheelkunde, cardiologie en anesthesiologie). Naast dit werk geeft zij cursussen voor de internationale organisatie ESAVS en verzorgt zij regelmatig lezingen voor dierenartsen en paraveterinairen.

Meer informatie

Partners van Aeres Training Centre Barneveld